27.000 GroenLinks-leden stemmen over lijsttrekker

De leden van GroenLinks kiezen via een digitaal referendum tussen Jolande Sap en Tofik Dibi voor het lijsttrekkerschap. Dat heeft het Partijbestuur van GroenLinks besloten. Naast Sap en Dibi zijn er geen andere kandidaten voor het lijsttrekkerschap.

De 27.000 leden van GroenLinks kiezen eind mei in een digitaal referendum wie van de twee kandidaten de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen op 12 september zal gaan aanvoeren.

Komende week debatteren Jolande Sap en Tofik Dibi in drie lijsttrekkersdebatten.

Het eerste lijsttrekkersdebat tussen Jolande Sap en Tofik Dibi vond plaats op 21 meijl.  in De Rode Hoed te Amsterdam. Dit debat was te volgen via Politiek24

Het tweede debat is op woensdag 23 mei vanaf 20.00 uur in de Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch. Aanmelden voor het bijwonen van dit debat kan via deze link.

Het derde en laatste debat vindt plaats op woensdag 30 mei in Groningen en begint ook om 20.00 uur. Aanmelden kan met dit formulier. De preciese plek van het debat wordt nog bekendgemaakt. Deze twee debatten zijn (ook) live te volgen op groenlinks.nl.

De ledenraadpleging eindigt op 4 juni; de uitslag wordt bekend op 6 juni.

De volledige kandidatenlijst wordt op 30 juni door het GroenLinks-congres vastgesteld. Het advies van de kandidatencommissie over de complete lijst wordt 22 juni bekendgemaakt.

Op het congres zal ook het verkiezingsprogramma worden vastgesteld.

Het congres wordt gehouden in Vredenburg Leidsche Rijn, Utrecht. De 2.000 beschikbare plaatsen waren in recordtempo volgeboekt. Het is nog wel mogelijk je aan te melden voor de reservelijst.