De kerncentrale nóg 20 jaar langer open? Is dat echt nodig?

Lees meer en teken vóór 5 december het bezwaarschrift! Momenteel ligt er een aanvraag ter inzage om de kerncentrale Borssele 20 jaar langer open te houden. En dat terwijl de centrale eigenlijk in 2013 dicht zou gaan omdat die voor maximaal 40 jaar gebruik is ontworpen en nu dus oud en afgeschreven is.

Op de informatieavond hierover 7 november jl. in Heinkenszand, is door de eigenaar echter aangegeven dat de bedrijfsduur wordt bepaald door economische overwegingen.

Als Zeeuwen (en niet-Zeeuwen) zijn we nuchter genoeg om te beseffen dat dergelijke redenen niet goed aanvoelen. Daar komt bij dat de opgewekte stroom uit een kleine centrale als Borssele (niet meer dan 4% van wat we in Nederland gebruiken) helemaal niet nodig is omdat we binnen en buiten Nederland veel elektriciteit over hebben.

Waarom zouden wij langer dan 2013 extra risico's lopen met het leven van onszelf en onze kinderen waarbij we ook nog onderverzekerd zijn met onze huizen en bezittingen?

Want: hoe ouder een kerncentrale, des te groter de risico's voor uzelf, uw kinderen en alle mensen die van de mooie provincie Zeeland komen genieten.

Kilk hier en dien een bezwaarschrift in