GroenLinks behoudt één zetel in Zeeland

Vandaag heeft het centraal stembureau officieel de uitslagen bekendgemaakt van de verkiezingen. Er zijn 5.198 stemmen (3,46%) uitgebracht op GroenLinks Zeeland. Dit betekent dat lijsttrekker Gerwi Temmink in de Provinciale Staten is gekozen namens GroenLinks [bijlage: definitieve verkiezingsuitslagen.]

Op maandag 23 maart 2015 heeft het centraal stembureau officieel de uitslagen bekendgemaakt van de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Zeeland van 18 maart jl.

Er zijn 5.198 stemmen uitgebracht op GroenLinks Zeeland; dat is 3,46% van het geheel. Een mooie score, waarmee we bijna een restzetel in de wacht sleepten! Helaas wees herberekening uit dat die de SGP toekomt. Hun lijstverbinding met de CU leverde net iets meer op dan de onze met de PvdA.

Dit betekent dat lijsttrekker Gerwi Temmink in de Provinciale Staten is gekozen namens GroenLinks. Op grond van het aantal voorkeurstemmen werd ook duidelijk dat Dorith van Ewijk lijstopvolger is, gevolgd door Hans van Hage, Maaike van Walraven, Els Verhage en voor de rest de lijst zoals die is vastgesteld in de algemene ledenvergadering.

Daarmee zijn we tot en met 2019 met één zetel vertegenwoordigd in de Provinciale Staten. Veel dank aan iedereen die op ons gestemd heeft. Met de GroenLinks-zetel inclusief de vorming van een - gedeeltelijk nieuwe – steunfractie, gaan we jullie vertrouwen meer dan waarmaken. Blijf ons vooral volgen en aarzel niet om met vragen of suggesties te komen!

Op donderdagmorgen 26 maart nemen de zittende Statenleden afscheid. Op dezelfde dag ’s middags worden de nieuwe leden geïnstalleerd. U bent van harte welkom om dit bij te wonen.

Bestuur en Statenfractie
GroenLinks Zeeland