'Groen Lintje': aanjager verduurzaming woningen in het zonnetje

Vanochtend - op de Dag van de Duurzaamheid 10-10 - hebben GroenLinks Zeeland en Brabant een 'Groen Lintje' uitgereikt aan Wim van den Bergh van woningcorporatie Stadlander, aanjager van project Slim & Snel. Met dit project worden sociale huurwoningen van Stadlander en particuliere woningen in het werkgebied (Tholen en West-Brabant) verduurzaamd en toekomstbestendig gemaakt. Een stap in de goede richting voor de energietransitie die is afgesproken in het SER-akkoord. Het lintje werd uitgereikt door voorzitter Marten Wiersma. [Foto's: Tonny Presser BN DeStem]

PERSBERICHT

Groen Lintje voor Wim van den Bergh

GROENLINKS ZET AANJAGER VERDUURZAMING HUURWONINGEN IN HET ZONNETJE

Stel je voor... elk huis is comfortabel en duurzaam.

10 Oktober is de Dag van de Duurzaamheid. GroenLinks Zeeland en GroenLinks Brabant zetten dan een bijzondere man in het zonnetje: Wim van den Bergh van woningcorporatie Stadlander. Hij is de aanjager van het project Slim & Snel bij de corporatie. Met dit project worden sociale huurwoningen van Stadlander en particuliere woningen in het werkgebied van Stadlander (West-Brabant en Tholen) verduurzaamd, ze maken een energiesprong. De woonlasten blijven gelijk of gaan naar beneden door een lagere energierekening. De lagere CO2-uitstoot betekent een stap in de goede richting voor de energietransitie die is afgesproken in het SER energieakkoord.

Daarnaast worden de woningen toekomstbestendig gemaakt, rekening houdend met de levensloop van de bewoners. Bijzonder is dat Stadlander zich met het project op hele buurten richt, zodat ook particulieren in hun woningen kunnen investeren en hele wijken erop vooruitgaan.

Het werk wordt uitgevoerd door Reimarkt, een consortium van 24 samenwerkende ondernemers. Dat met dit project de bouwsector een stevige werkgelegenheids-impuls krijgt laat zien dat slim samenwerken en stug volhouden mooie resultaten voor alle betrokkenen oplevert. Een mooie, sociale en duurzame prestatie: dat verdient een Lintje!

Wim van den Bergh denkt dat hij een vergadering heeft met de bestuurder van Stadlander. In werkelijkheid wordt hij opgewacht door Marten Wiersma, de voorzitter van GroenLinks Zeeland, en Peter van den Ouden en Conny Damen, de gemeente-raadsfractie van GroenLinks Bergen op Zoom. Zij zullen hem namens GroenLinks Zeeland en GroenLinks Brabant het Lintje opspelden. Daarna zullen ze de taart aansnijden, want zo'n mooi initiatief mag gevierd worden.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie Groen Lintje en Dag van de Duurzaamheid