Gas(t)vrij GroenLinks

Stel je voor: woningen die geen gas meer verbruiken. En die toch comfortabel zijn, alle benodigde energie komt van zonnepanelen. De weg daar naartoe levert veel werk op, een impuls voor de bouw. En Groningen kan ook rustiger slapen. Dat wil toch iedereen? Ja, maar... en dan komen de bezwaren om het niet te hoeven doen.

Het kan! In de gemeente Goes is een woning (bouwjaar 1903) energieneutraal gemaakt. Dat is de richting die we uit moeten, vindt GroenLinks. Daarom viert GroenLinks een feestje nu de gasmeter wordt verwijderd uit de woning van de Goesse lijstduwer Marten Wiersma: vrijdag 14 maart a.s. 16.00-17.00 uur.

Deze actie is de afsluiting van een woningrenovatie. Die woning is nu energieneutraal! En wat GroenLinks betreft is het de start van een programma, gericht op verbetering van de bestaande woningvoorraad. Daarbij heeft GroenLinks de volgende doelen:

  • verhogen van comfort in de woning en zorgen dat mensen langer plezierig in hun huis kunnen blijven wonen;
  • verlagen van de energierekening en bijdragen aan CO2-reductie;
  • versterken van de lokale economie in bouw, verbouw, installatie en energiebesparing.

Jullie zijn welkom in café Ruimzicht, Nieuwe Rijksweg 17 in ’s-Heer Hendrikskinderen. We beginnen om 16.00 uur.

Carel Bruring, lijsttrekker in Goes, gaat in op de noodzaak om de bestaande woningvoorraad duurzamer te maken. Marten Wiersma geeft een toelichting op de gevolgde aanpak bij het renoveren en verduurzamen van zijn huis.

Landelijk directeur 'Meer met Minder', Chris Bruijnes, laat ter plaatse de nieuwe webapplicatie van 'Meer met Minder' in première gaan. Hij presenteert de 'energielabelatlas'; daarop zijn alle Nederlandse woningen gelabeld. Kun je meteen zien welke maatregelen bij je eigen woning nuttig en mogelijk zijn. Kortom: een landelijke primeur in ’s-Heer Hendrikskinderen!

Lees meer op website van GroenLinks Goes