Lijsttrekkersdebat Eerste Kamerverkiezingen

Voor het eerst in de geschiedenis van de Eerste Kamerverkiezingen wordt een groot lijsttrekkersdebat georganiseerd. Op dinsdag 19 mei gaan de lijstaanvoerders van de Eerste Kamer - op initiatief van het Interprovinciaal Overleg (IPO) - met elkaar en met Statenleden in debat. Met aandacht voor de Haagse actualiteit, de steun voor de coalitie in de Senaat en voor provincie-dossiers (gaswinning, windenergie) is het debat interessant voor alle politiek geïnteresseerden.

Deelnemer aan het debat voor GroenLinks is lijsttrekker en Eerste Kamerlid Tineke Strik (op foto). Namens GroenLinks Zeeland neemt Statenlid Gerwi Temmink deel aan het debat.

Op 26 mei kiezen de Statenleden de Eerste Kamer. Is die verkiezing nog wel van deze tijd? Hoe belangrijk is de Eerste Kamer voor de zittende coalitie, en - wellicht belangrijker nog - voor het kabinet na Rutte II? Wat verwachten de provincies van Den Haag? Actuele vragen die in het unieke debat met de lijsttrekkers en de Statenleden aan de orde zullen komen.

Het debat vindt plaats in Nieuwspoort op dinsdag 19 mei vanaf 17.00 uur. De opening wordt verzorgd door IPO-voorzitter Johan Remkes. Het debat staat onder leiding van politiek commentator en presentator Kees Boonman (EenVandaag/Kamerbreed) en presentator Bert van Slooten (NOS Radio 1).