Manifestatie "DOEL: nucleair NEEN! hernieuwbaar JA!"

Op 12 maart wordt er in Antwerpen gedemonstreerd tegen het langer openhouden van Belgische kerncentrales, met de nadruk op de vier centrales in Doel. GroenLinks, de Zeeuwse en Brabantse Milieufederaties, Benegora en WISE ondersteunen de demonstratie die door o.a. Greenpeace België wordt georganiseerd. Ga mee naar Antwerpen om je ongenoegen te uiten over kernenergie en op te roepen tot meer hernieuwbare energie. Vijf jaar na de kernramp in Fukushima (11 maart 2011) is het tijd voor een ander energiesysteem. Meld je aan en stap in de bus!

Hier kunt u meer lezen over de demonstratie. Tijdens de manifestatie staan we ook stil bij de ramp in Fukushima, dan vijf jaar geleden.

De ZMf stelt u graag in de gelegenheid om erbij te zijn en daarom zorgen wij voor gezamenlijk vervoer. Voor het busvervoer vragen wij een bijdrage van 15 euro per persoon, te betalen na aanmelding. Uw ontvangt van ons na aanmelding een betalingsverzoek per e-mail.

De manifestatie begint om 14.00 uur en duurt tot ca.16.00 uur. We zijn dus pas in de avond terug in Middelburg. Onze opstapplaatsen en vertrektijden voor de bus zijn:

  • 12.00 uur: parkeerplaats westzijde NS-station, Middelburg
  • 12.15 uur: bushalte Tolplein, Westerscheldetunnel (richting Terneuzen)
  • 12.30 uur: busstation Westerscheldetunnel, Terneuzen

Daarna rijden we door naar het Museum voor Schone Kunsten, Leopold De Waelplaats te Antwerpen (aankomst ca. 13.30-13.45 uur). Daar vertrekt om 14.00 uur de mars naar de Groenplaats.

Na de manifestatie op de Groenplaats staat de bus weer klaar op de Leopold De Waelplaats. Vanaf de Groenplaats is dat een wandeling van ongeveer een kwartier. Om uiterlijk 17.30 uur vertrekt de bus weer naar resp. Terneuzen, busstation Tolplein Westerscheldetunnel en Middelburg. We arriveren in Middelburg rond 19.00 uur.

U kunt zich hier aanmelden voor deelname aan de manifestatie.

Mocht u vragen hebben over deze manifestatie of het busvervoer, neem dan contact op met Lineke Keizer via lkeizer@zmf.nl of (0118) 65 41 82

 

N.B.

Ook WISE roept op tot deelname aan deze manifestatie. Lees er meer over en teken ook de petitie: Ons DOEL? Sluiten die boel