Beëdiging Leo Dalebout in Provinciale Staten

Op 9 juli 2010 werd Leo Dalebout door Provinciale Staten beëdigd tot Statenlid voor GroenLinks. Zie de foto's van dit heuglijke moment. Verder een korte schets van Leo, voor wie hem nog niet kent. Proficiat Leo en succes gewenst!

Leo Dalebout is van 1959, geboren in Ellemeet. Heeft na VWO in Zierikzee en KMA in Breda als officier bedrijfseconomie bij de Koninklijke Luchtmacht gewerkt. Is in 1986 overgestapt naar en vanaf dat jaar werkzaam in bedrijfseconomische functies binnen de sector gezondheidszorg. 

Is in 1998 met gezin 'geremigreerd' naar Zeeland. Is vanaf 2001 manager Financiën en Control bij Stichting Zorgstroom in Middelburg.

Is actief geweest bij Vereniging Milieudefensie kerngroep Amsterdam en binnen het platform Binnenstad Autovrij (in kader van eerste Amsterdamse referendum).

Vanaf 2002 actief binnen platform N57, tegen de aanleg van de nieuwe N57 door Walcheren. Binnen GroenLinks actief als voorzitter van bestuur afdeling Veere en penningmeester van bestuur afdeling Zeeland.

Dalebout loopt graag en lang hard en hoopt in oktober zijn 20e marathon te volbrengen, hij heeft dan aan alle (8) Zeeuwse kustmarathons deelgenomen.