Ledenvergadering: hersteld vertrouwen na Zembla

Tijdens de provinciale ledenvergadering van GroenLinks was er ruim aandacht voor de gang van zaken rond de Zembla-uitzending over Thermphos. Volgens voorzitter Leen van Leersum was de uitzending niet alleen een ramp voor Zeeland, maar ook voor GroenLinks in Zeeland. Nu we de gang van zaken hebben kunnen uitleggen, is er sprake van een substantiële bijstelling van het opgeroepen beeld

Leen van Leersum (voorzitter GroenLinks Zeeland) meldt dat GroenLinks Zeeland wel degelijk staat voor het milieu. “De komende tijd zullen we nog duidelijker aangeven dat voor ons volksgezondheid op de eerste plaats komt. Over hoe groen we zijn, hebben Zeeuwen wat ons betreft veel te vertellen. Op dit moment zijn we voldoende uitgedaagd en gemotiveerd om de Zeeuwse bevolking ervan te overtuigen dat het milieu bij GroenLinks in goede handen is. We hebben er alle vertrouwen in.”

Marten Wiersma (GroenLinks-gedeputeerde): “Uit het beeld naar aanleiding van de Zembla-uitzending blijkt dat er wat te repareren valt en daarom kijken we vooruit. De ledenvergadering heeft enkele aanzetten gegeven. We leggen incidenten uit en laten zien dat milieu en volksgezondheid in vertrouwde handen zijn. Ook in ons verkiezingsprogramma komt nadrukkelijk aan bod hoe wij daar op een positieve manier aan werken. GroenLinks kiest voor de inhoud en dus zijn milieu en volksgezondheid in de toekomst bij ons in goede handen.”
“Op de ledenvergadering werd bevestigd dat we ook moeilijke kwesties aan kunnen. De achterban is bereid te luisteren en is kritisch. We laten zien dat we bestuursverantwoordelijkheid dragen. Daar ben ik trots op! Waar GroenLinks in het bestuur aan heeft gewerkt, zijn de lange lijnen: wat ons betreft gaan economie en ecologie goed samen. Dat dragen we uit in de komende verkiezingscampagne.”
“Dat de steun van de eigen partij er is, werd vanmorgen bewezen. Dat maakt de overweging om door te gaan sterker.”