Woelige Woensdag in Zeeland

Leden van GroenLinks, Actiecomité "Borssele2Nee!" en WISE (World Service on Energy) volgden op 23 februari de zonnetrein van het CDA. Met de trein wil het CDA duurzaamheid uitstralen; doel van de reis is kerncentrale Borsele. Maxime Verhagen was in Zeeland om een tweede kerncentrale te promoten.

Onder het motto 'CDA duurzaam en schoon' - lees: CDA is voor 2de kerncentrale - toerde die trein van NS-station Kruiningen naar de kerncentrale in Borsele. Onderweg werden de gemeentehuizen van Kapelle, Goes en Borsele bezocht.

Het was de bedoeling om in gesprek te komen met burgers over duurzaamheid. Aan het slot stond een ontmoeting met minister Verhagen gepland, maar die kwam helaas niet opdagen. Ton de Nooij, namens GroenLinks Zeeland lid van het actiecomité, reisde mee en kwam met verschillende leden van het CDA in gesprek en ook met de manager publiciteit van de kerncentrale, bij het hek.

In het actiecomité zitten onder meer GroenLinks, de Zeeuwse Milieufederatie, StopBorsele, PvdD, PvdA en de SP. Dat dit Woelige Woensdag werd, is vanwege de vele kopstukken die op deze dag Zeeland bezochten.