GroenLinks Vlissingen reikt 'groen lintje' uit

Ter gelegenheid van Wereldmilieudag (5 juni) reikte GroenLinks Vlissingen gisteren een groen lintje uit aan de initiatiefnemers van het project "Doe mee, verlos de zee!" De groene lintjes zijn landelijk door GroenLinks ingesteld om personen of organisaties die zich op bijzondere wijze inzetten voor het milieu, te onderscheiden.

Het Permanent Campagneteam en de Raadsfractie van GroenLinks reikten het groene lintje uit op 6 juni. De jury, bestaande uit Els van de Kerkhof (MicMec), Marleen de Bruine en Lesley Piccardt (vertegenwoordigers van Straatvereniging Kalkoensprenk, die in 2010 een groen lintje kreeg) en raadslid Ton de Nooij kozen unaniem voor het project Doe mee, verlos de zee! met als initiatiefnemers Monique Jankowski en Wendela Boekhout.

Bij deze beslissing heeft de jury de volgende factoren meegewogen:

  • Dit project is een mooi voorbeeld van hoe bewustwording leidt tot handelen.
  • Juist in de tijd, dat de officiĆ«le schoonmakers niet actief zijn, worden wandelaars uitgenodigd me te werken aan een schoon strand.
  • Betrokken burgers hebben de gemeente Vlissingen achter hun initiatief gekregen.
  • Deze actie sluit goed aan bij die van de internationale milieuorganisatie KIMO, die met het project Fishing for Litter de Noordzee schoon wil maken.
  • Iets negatiefs, afval op het strand, leidt hier to iets positiefs, een vriendelijke uitnodiging om mee te doen aan heet schoon houden van het strand.

De uitreiking vond plaats op het Stadhuis van Vlissingen, voorafgaand aan de vergadering van de steunfractie van GroenLinks.

In het nieuws:
PZC: http://www.pzc.nl/regio/walcheren/8849533/Het-Groene-Lintje-voor-project...