Gewijzigde oproep 22 december: Stop die tweede kerncentrale

Voor wie het nog niet gezien heeft: Delta heeft de plannen voor Borssele 2 in de ijskast gezet: http://www.delta.nl/over_DELTA/perscentrum/nieuwsarchief/delta_neemt_mee... Het was de bedoeling dat op 22 december de aandeelhouders van Delta toestemming zou worden gevraagd om de eerste 60 miljoen in de vergunningaanvraag te investeren. Delta heeft echter aangekondigd dat alle beslissingen over Borssele 2 met een halfjaar worden uitgesteld. Dat is goed nieuws, want van uitstel komt... juist!

Dit betekent dat de actie van 22 december ook een andere wordt dan eerder aangekondigd. Het plan was om een muur van dozen te bouwen en kerstkaarten aan te bieden. Het bouwen van de muur vervalt nu. De kerstkaarten worden wel aangeboden, het leek ons goed om wel aanwezig te zijn en een sterk signaal af te geven dat Nederland niet zit te wachten op een tweede kerncentrale.

Dus op 22 december zullen we bij het hoofdkantoor van Delta laten horen dat Nederland een schone energietoekomst verdient, zonder kerncentrales. En de 100.000 handtekeningen die eerder zijn opgehaald gaan ons daar bij helpen, want voor iedere ondertekenaar wordt een kerstkaart aangeboden.

Praktisch
12.00-14.00 uur
Hoofdkantoor Delta, Poelendaelesingel 10 Middelburg (vlakbij het station)
Er is warme chocomelk en thee/koffie

Kom je ook, mail even naar actie@groenlinks.nl zodat we een beeld hebben van de hoeveelheid mensen die erbij zijn. Dit is een goed moment om alle aandeelhouders ervan te overtuigen dat kernenergie geen oplossing is! De petitie op SchoonGenoegVanKernenergie.nl heeft al meer dan 100.000 handtekeningen verzameld voor een schone energietoekomst zonder kernenergie!

Op 22 december bundelen alle organisaties de krachten om één duurzame (kerst)boodschap over te brengen: ‘Kernenergie blokkeert duurzame energie!’ Actiecomité Borssele2Nee heeft voor deze activiteit uw hulp nodig, dus kom op 22 december [12-14u] naar het hoofdkantoor van Delta in Middelburg. Meer informatie en aanmelden via borssele2nee@gmail.com. Tot dan!

Zie ook:
http://www.borssele2nee.nl/wordpress/?p=232
http://www.schoongenoegvankernenergie.nl/...