Vragen over Thermphos

Fosforproducent Thermphos verkeert in zwaar weer en heeft uitstel van betaling aangevraagd. Daardoor staan 450 banen op de tocht, plus indirect nog eens 550. Circa 200 werknemers boden de provincie een petitie aan en vragen de provincie zich sterk te maken voor behoud werkgelegenheid het nemen van politieke stappen. Leen Harpe stelde vragen in de Statenvergadering van 28 september.

Vragen over Thermphos

Toelichting
Fosforproducent Thermphos in Vlissingen-Oost heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf verkeert in zwaar weer als gevolg van de economische crisis en door de ombouw naar een milieuvriendelijke productiewijze, zegt de directie.

Vraag
De gedeputeerde heeft gezegd Thermphos te helpen waar het kan. Graag een toelichting hierop en ligt er een pakket klaar a la Zalco mocht het mis gaan?

Toelichting
Volgens BZW, dhr. Saman, voert vooral het handhavingsbeleid van de provincie op de milieuvergunningen de druk op, niet alleen bij Thermphos, maar ook bij chemieconcern Dow in Terneuzen. Saman vindt dat bedrijven en overheden snel eens met elkaar rond te tafel moeten gaan zitten voor overleg.

Vraag
Gaat u ook om tafel zitten met BZW om uit te leggen dat Saman onjuiste informatie geeft, die de zaak echt niet dient.

________________________________________________________

In de media:

PZC: De Reu: banken doorkruisten reddingsplan voor Thermphos

Omroep Zeeland: Personeel Thermphos vraagt provincie om steun

NOS: Appèl op provincie om Thermphos

Omroep Zeeland: Thermphos in overleg met mogelijke investeerder