Kabinet gooit € 1 miljard over de balk voor nutteloze snelweg - Actie duimomlaag.nl

Het kabinet wil in tijden van grote bezuinigingen een overbodige zesbaans snelweg aanleggen van € 1.000.000.000,-; de omstreden Blankenburgtunnel. Verkeersproblemen worden zo niet opgelost en het unieke landschap van Midden-Delfland en de groene long voor 2 miljoen inwoners van Rotterdam en Den Haag gaat kapot. Dat heeft ook gevolgen voor de verkeersdrukte in Zeeland. Daarom steunt GroenLinks de campagne www.duimomlaag.nl die is opgezet door een aantal organisaties.

Eind augustus verklaarden vijf politici (PvdA, CU, SP, GroenLinks, PvdD) zich 'kleihard' tegen de Blankenburgtunnel. Desondanks heeft het nieuwe kabinet 'm toch in het Regeerakkoord opgenomen.

Dit weekeinde is een flitsactie gestart tegen de omstreden Blankenburgtunnel. Een aantal natuur- en bewonersorganisaties roepen hun medestanders op om op www.duimomlaag.nl de plannen voor de zesbaanssnelweg een dikke duim omlaag te geven.

Op 3 december staat de Blankenburgtunnel op de agenda van de Tweede Kamer. Help mee de Tweede Kamer te laten zien hoeveel mensen de Blankenburgtunnel niet willen. Druk nu op de knop 'vind ik niet leuk' en help Actie Duim Omlaag in de strijd! (doorsturen mag)