5 JUNI - Nuttige FIETSTOCHT langs [leegstaande] bedrijfspanden/terreinen

Op 5 juni - Wereldmilieudag - fietste GroenLinks langs bedrijfspanden en over bedrijventerreinen om te wijzen op de vele leegstaande bedrijven. Zo wil bv. Middelburg bij Nieuw- en St. Joosland een nieuw bedrijventerrein ontwikkelen. Volgens het Middelburgse college is er behoefte aan nieuw bedrijventerrein. Is dat zo? En hoe zit het met Veere en Vlissingen? Wat bereiken we met herstructurering, efficiënter ruimtegebruik, hergebruik - genoeg mogelijkheden die nieuw ruimtebeslag overbodig maken! GroenLinks maakte een fietstocht en ontdekte de mogelijkheden. Aan het eind van de tocht wachtte ons een drankje bij De Roode Leeuw in Nieuwland.

Veere en Vlissingen kampen ongetwijfeld ook met leegstand en inefficiënt gebruik. Moeten de drie Walcherse gemeenten niet meer rekening houden met elkaar? Misschien dat de Provincie Zeeland de regie kan nemen? In de bijlage, na de beschrijving van de route van de fietstocht, zijn passages te vinden uit het Omgevingsplan van Zeeland.

Het programma van de fietstocht:
18:15 uur: verzamelen op Parkeerterrein Ramsburg Oude Veerseweg.
18:30 uur: vertrek vanaf het parkeerterrein, fietsen langs Ramsburg en Arnestein 1 en Arnestein 2 en eindigen om 20:00 uur bij de Rode Leeuw in Nieuwland (Veerstraat 25, 4339 AJ Nieuw- en Sint Joosland) met een drankje.

De gehele fietstocht Ramsburg-Nieuwland-Ramsburg was ongeveer 20km. Eventueel kon later opgestapt worden bij het Waterschapskantoor; vanaf daar was de tocht nog circa 16km. Informatie van de route en foto's van leegstaande bedrijven zijn te vinden in de bijlage.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In de media:

De Faam / agenda: 5 juni FIETSTOCHT