Bewegwijzering A58

Tijdens de Statenvergadering van 8 juli 2016 informeert Gerwi Temmink naar de bewegwijzering op de A58. Overal langs de A58 staan inmiddels de bekende blauwe ANWB-borden bij de nieuwe afslagen naar Heinkenszand en Terneuzen / Gent / Westerscheldetunnel. Alleen richting Middelburg nog niet wat betreft de afslag naar Terneuzen / Gent / tunnel.

Voor de burger, zeker voor wie van buiten Zeeland komt en de oude afslag gewend was, vallen de kleine gele borden nauwelijks op. Dit leidt regelmatig tot frustraties en/of gevaarlijke manoeuvres. Weet de gedeputeerde wanneer ook hier eindelijk de bekende blauwe borden verschijnen? En is hij bereid aan te dringen op meer spoed?

De reactie van de gedeputeerde is dat er inderdaad vertraging is opgetreden bij het plaatsen van de borden. De oorzaak is verwarring rond de offerte; daarom duurt het nog tot november. Hij is in de veronderstelling dat de gele borden voldoen, maar zegt toe dat minimaal één van de borden verplaatst zal worden naar ruim vóór de afslag. Dit na de toelichting van Gerwi dat die borden juist pas bij de afslag voor het eerst zichtbaar zijn.