Na Di Rupo heeft nu ook Vlaams MP Peeters Bleker gezegd dat Nederland zijn verdragsverplichtingen moet nakomen en de Hedwige ontpolderd moet worden. De brief van Peeters is te vinden in de bijlage. Verder een brief van Bleker aan de EU waarin hij vraagt de Kabinetsplannen te onderschrijven. Hoe zal de EU-commissaris omgaan met Blekers' laatste strohalm?

Bleker heeft aan Harro Heyer van het Duitse Bundesanstalt für Wasserbau en Justus van Beusekom van de Universiteit Hamburg gevraagd de kabinetsplannen te onderschrijven. Zij gaan dwars in tegen de conclusies van o.a. de ProSes-rapporten, waaraan vele deskundigen een bijdrage hebben geleverd. Ook Maljaars en Nijpels  hebben het nodige onderzoek gedaan. Hoe zal de EU-commissaris omgaan met Blekers' laatste strohalm?

Het 'probleem Hedwige' is met de onnavolgbare noodsprong van Bleker allerminst opgelost. Er was ooit een akkoord met de natuurorganisaties waarin was vastgelegd dat het verdrag met Vlaanderen zou worden nagekomen in ruil voor het intrekken van de beroepen bij de Raad van State. De natuurorganisaties kwamen de afspraak na, Bleker pleegde contractbreuk. Vlaanderen vreest als gevolg daarvan nieuwe procedures bij het verlengen van de baggervergunning voor het op peil houden van de derde verdieping. Forse financiële claims zijn al aangekondigd. Wat zei Rutte ook alweer? Dit is een land waar afspraak afspraak is?

De brief van Bleker:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/brieven/2012/01/2…

De brief van Vlaams MP Peeters:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/brieven/2012/01/2…

Zie ook:

http://zeeland.groenlinks.nl/node/77919
http://www.pzc.nl/regio/zeeland/10305764/Bleker-aan-Europa-geen-twijfel…