Commissaris vd Koningin stoort zich aan discussie 'Borssele'

CdK Karla Peijs (CDA) stoort zich aan het feit dat sinds de ramp in Japan iedereen ineens iets vindt van de kerncentrale in Borssele. Volgens Maximaal zegt zij dit in reactie op een peiling op netwerksite LinkedIn.

Peijs is voorstander van een stresstest, maar wel pas als er lering is getrokken uit wat er in Japan is gebeurd. ''Als we die gebeurtenissen hebben geanalyseerd en tot conclusies zijn gekomen, gaan we een stresstest doen''. Dan pas kan volgens Peijs worden vastgesteld of er iets aangepast moet worden en, zo ja, wat dan. Eerder vindt Peijs een stresstest schieten in het donker.

Het is bekend dat Karla Peijs, net als haar partij het CDA, warm voorstander is van kernenergie en zich inzet voor een tweede en eventueel derde kerncentrale in Borssele.

GroenLinks vraagt zich af onder welke steen de Commissaris van de Koningin is uitgekropen, omdat haar nu pas opvalt dat een heleboel mensen een mening over kernenergie hebben. Blijkbaar is het voor haar een verrassing dat nu - en ook al ruim vóór de ramp in Japan - veel mensen daarover een mening hebben. Voor GroenLinks is het dat niet. Het geeft geen pas en is zeker een Commissaris van de Koningin onwaardig de indruk te wekken als zouden bezwaren tegen kernenergie plotseling en uitsluitend door de situatie in Japan zijn ingegeven.