COS stimuleert jongeren hoe de wereld ietsje beter te maken

UPGRADEN is onderdeel van het nieuwe jongerenprogramma "Consumptie Verplicht" van het COS. Het programma stimuleert jongeren het heft in eigen handen te nemen en de wereld iets beter te maken. Wat doe jij voor een betere wereld? Heb je een antwoord of wil je een antwoord vinden? Dan ben jij een UPGRADER in de dop. Lees snel verder!

Bron: COS

WAT DOE JIJ VOOR EEN BETERE WERELD?

Heb jij al een antwoord op deze vraag of zou je graag een antwoord vinden? Dan ben jij een UPGRADER in de dop. Upgraders vragen zich af hoe zij de wereld iets beter kunnen maken en vinden op creatieve wijze altijd een leuk antwoord. UPGRADEN is onderdeel van het nieuwe jongerenprogramma Consumptie Verplicht van het COS. Het programma stimuleert jongeren het heft in eigen handen te nemen en de wereld iets beter te maken. Het gaat niet alleen om praten over een betere wereld maar vooral om DOEN! Upgrades zijn korte positieve acties bedacht en uitgevoerd door jongeren.

Een upgrade bedenken en uitvoeren doe je niet alleen, maar samen met een aantal klasgenoten, een groep vrienden of leden van jouw sportvereniging, eenieder die de wereld iets beter wilt maken is welkom. De ludieke acties laten zien dat werken aan een betere wereld leuk is om te doen en helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Zo trakteerden studenten in Utrecht op verse kopjes ‘plastic soep’. Hiermee vroegen zij aandacht voor de vervuiling van onze oceanen door enorme hoeveelheden plastic. In Rotterdam gingen Upgraders winkelen op zoek naar Fairtrade kleding, slechts gekleed in een kartonnen doos.

Ook in Zeeland heeft al een Upgrade plaatsgevonden; rond Moederdag gaven jongeren Moederdagcadeautjes weg en vroegen daarmee aandacht voor Millenniumdoel 5: het terugdringen van moedersterfte in ontwikkelingslanden. Benieuwd naar wat Upgraders nog meer hebben gedaan? Neem eens een kijkje op . www.upgraden.nu

Vind jij het ook leuk om in Zeeland een actie op te zetten voor een betere wereld? Heb je al een idee of ben je er nog niet helemaal uit. Dan helpen wij jou graag. De organisatie COS ondersteunt de actie, denkt mee en begeleidt hier zo nodig in. Doe mee en laat je horen voor een betere wereld!