Deelnemers gezocht Provinciaal Jeugddebat Zeeland

Het Provinciaal Jeugddebat Zeeland vindt plaats op maandag 29 oktober a.s. in het provinciehuis in Middelburg. Er worden nog deelnemers gezocht: jongeren tussen 12 en 18 jaar van alle schooltypes. Meer informatie in de bijlage!

Provinciaal Jeugddebat: Laat je horen!

Denk jij bij debatteren ook altijd aan saai, serieus en voor volwassenen? Dit keer niet! Pak deze kans om te ontdekken hoe het is om jouw stem te laten horen en je grenzen te verleggen tijdens het Provinciaal Jeugddebat op 29 oktober.

In elke provincie worden de Provinciale Jeugddebatten georganiseerd. Dit zijn de voorrondes van het Nationaal Jeugddebat (NJD) en vinden meestal ongeveer een half jaar voor het NJD plaats. Tijdens een Provinciaal Jeugddebat ga je met andere jongeren in debat met politici uit je provincie over onderwerpen die voor jongeren van belang zijn.

Nationaal Jeugddebat
Helemaal je roeping gevonden? Misschien word jij geselecteerd en ga je samen met andere jongeren in debat met politici in de Tweede Kamer. Uit de deelnemers aan de voorrondes worden er per provincie ongeveer twaalf geselecteerd. Deze jongeren mogen meedoen aan het Nationaal Jeugddebat. Je neemt dan deel aan een voorbereidingsweekend en een voorbereidingsdag. Daar krijg je allemaal gave trainingen zoals debatvaardigheden en presentatietechnieken om jouw skills verder te ontwikkelen. Zo schrijf je met de andere jongeren het voorstel dat je in de Tweede Kamer gaat verdedigen. Ook leer je debatteren en word je begeleid door jonge vrijwilligers die zelf al eens hebben meegedaan aan het NJD.  Kortom, de blauwe stoelen van de Tweede Kamer wachten op jou!

Aanmelden
Lijkt het je leuk om mee te doen aan de Provinciale Jeugddebatten in oktober en november 2012? Je kunt je nu aanmelden. Meer informatie vindt je hier. Voor vragen kan je mailen naar jeugddebat@njr.nl