Een goed begin is het halve werk!

Een kort woordje van ons kersverse Statenlid Gerwi Temmink:

Daar sta je dan, donderdagmiddag 26 maart jl. Klaar om de belofte af te leggen en klaar om geïnstalleerd te worden als Statenlid namens GroenLinks in de Provinciale Staten van Zeeland. “Dat verklaar en beloof ik”, hoor  je jezelf zeggen op de vragen of je - zonder voor eigen belang te gaan - naar eer en geweten die mooie uitdaging wilt invullen voor de komende vier jaar. Voor volle tribunes met een grote aanhang vanuit onze partij kun je niet anders. Maar ook al had er niemand gezeten: ik wil ook niets anders.

Wat had ik graag gezien – en met mij ieder van jullie denk ik – dat Hans of Dorith naast me had gezeten bij die installatiezitting! Het scheelde zo weinig... Slechts 153 stemmen hadden PvdA en GroenLinks samen meer moeten scoren. Op een totaal van bijna 20.000 is dat niets. Hebben de thuisblijvers ons genekt? Wie het weet, mag het zeggen.

In elk geval zeg ik jullie toe dat ik mijn uiterste best zal doen ons kritische geluid te laten horen waar nodig. En dat zal best aan de orde zijn. Waar het kan willen we constructief meedenken, want er valt veel te doen in en voor Zeeland. Dat dit mogelijk is bewees Leen Harpe in de afgelopen 12 jaar. Ook op deze plaats wil ik hem danken voor zijn grote inzet en hoop ik dat ie nu meer tijd krijgt om (samen) andere leuke dingen te doen.

Ik mag dus aan de bak. Te beginnen met Marten als gesprekspartner bij de eerste informatiebesprekingen met de nieuwe informateur. Natuurlijk ben ik blij met de inbreng van onze ervaren voorzitter. Wij overleggen met de klankbordgroep – bestaande uit het bestuur en de top 3 van de lijst – over dit proces en houden u op de hoogte zodra we meer weten.

Naast de inbreng van deze ervaren GroenLinksers wil ik jullie in het zonnetje zetten. Want het vertrouwen en de steun die ik voor, tijdens en na de campagne van velen mocht ontvangen, sterken me in de gedachte dat we het GroenLinkse gedachtegoed het beste samen kunnen laten horen. Niet alleen in de Staten, maar ook daarbuiten. Juist daarbuiten.

Dat we bijna die tweede zetel pakten, is vooral ook jullie verdienste geweest. We waren overal goed zichtbaar aanwezig. We tonen ons een eensgezinde club. Daar moeten we op voortborduren. Later meer hierover. Dank voor jullie inzet, op welke manier dan ook. Zonder iemand tekort te willen doen, wil ik hier eenmalig een naam noemen: Connie. Zij blijft het liefst op de achtergrond, maar is voor mij mijn onmisbare steun en toeverlaat. En ook al blijft ze graag uit beeld, als het nodig is hoor ik haar echt wel..   

Voor mij geldt nu: een goed begin is het halve werk. Ik hoop oprecht dat jullie de komende jaren willen blijven meewerken aan die andere helft!

Hartelijke groet,
Gerwi