GroenLinks kiest zichtbaar voor de toekomst

Met de Zonnetrein Zeeland togen Zeeuwse GL-politici, TK-lid Niels vd Berge en leden naar Foyer de Jeunesse in Vlissingen voor de start van de verkiezingscampagne. De eerste zes kandidaat-Statenleden presenteerden zich met aansprekende woorden. Ook gedeputeerde Wiersma was erbij; hij gaf de afgelopen vier jaar een sterke impuls aan de groene economie en daarmee de werkgelegenheid in Zeeland. Kandidaat-Statenlid Leo Dalebout maakte een leuk filmpje (klik op de afbeelding >)

De Foyer de Jeunesse is een bijzondere plek, waar jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, leren zelfstandig te wonen. Deze plek symboliseert het campagnemotto “Kies voor de toekomst”: hier wordt hard gewerkt aan de toekomst van jongeren. GroenLinks wil een stempel drukken op Zeeland. GroenLinks kiest voor groen, voorzieningen en participatie, voor de toekomst van Zeeland.

GroenLinks beschouwt zichzelf als een degelijke bestuurderspartij en is bereid deel uit te maken van het dagelijks provinciebestuur in Zeeland. Daar is ook alle aanleiding voor, aldus lijsttrekker Leen Harpe "want wij komen onze afspraken na". Daarmee doelde hij onder meer op de afspraken die zijn gemaakt met Vlaanderen over de Westerschelde, met inbegrip van de ontpoldering van de Hedwigepolder. "Wij zeggen: afspraak is afspraak. Dat maakt GroenLinks tot een betrouwbare bestuurderspartij. De nieuwe fractie wil de uitgezette 'groene' lijn verder voortzetten. Daarin past in elk geval geen kernenergie.

Het kersverse Zeeuwse Kamerlid Niels van den Berge en Leen van Leersum, voorzitter van de afdeling Zeeland van GroenLinks trapten de campagne af met een enorme rode bal. En het was een mooie aftrap, die eindigde om 19:00 uur toen de Zonnetrein Zeeland een deel van het gezelschap weer meenam voor een ritje terug naar NS-station Vlissingen. GroenLinks kiest voor de toekomst!