GroenLinks komt met Deltawet schone energie

Een echte doorbraak in schone energie in Nederland blijft uit. Sap wil niet nog langer wachten. Ze lanceert met Van Tongeren een aankondiging voor een initiatiefwet om de omslag te forceren. Voor deze 'Deltawet' zoekt GroenLinks actief naar samenwerking met andere politieke partijen.

Een echte doorbraak in schone energie in Nederland blijft uit. Fractievoorzitter Jolande Sap wil niet nog langer praten en wachten. Vandaag lanceert ze samen met Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren een aankondiging voor een initiatiefwet om de omslag naar schone energie te forceren. GroenLinks zoekt voor deze zogenoemde Deltawet actief de samenwerking op met andere politieke partijen.

Sap: “Het energiebeleid in Nederland is zo wispelturig als het weer. Groene ondernemers hebben behoefte aan lange termijnzekerheid. In plaats daarvan krijgen ze vooral grijze mist. Het is nu niet meer de tijd voor convenanten en praten over schone energie. Het is tijd voor daadkracht en betrouwbare lange termijn afspraken.”

Een echte doorbraak in schone energie in Nederland blijft uit. GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap wil niet nog langer praten en wachten. Vandaag lanceert ze samen met Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren een aankondiging voor een initiatiefwet om de omslag naar schone energie te forceren doormiddel van een zogenoemde Deltawet. GroenLinks zoekt actief de samenwerking op met andere politieke partijen.

Lees verder op http://tweedekamer.groenlinks.nl/node/66507