Jolandse Sap gekozen tot lijsttrekker

In een referendum hebben de leden van GroenLinks Jolande Sap gekozen tot lijsttrekker. Zij behaalde in de interne verkiezing 84% van de stemmen. Uitdager Tofik Dibi bleef steken op 12%.

De GroenLinks-leden hebben Jolande Sap (49) gekozen tot lijsttrekker.

Van de 25.608 stemgerechtigde leden namen er 14.559 (56%) aan het referendum deel. Daarbij brachten 12.242 (84%) van de leden hun stem uit op de huidige fractievoorzitter. Van de leden gaven er 1.764 (12%) hun stem aan uitdager Tofik Dibi.

Jolande Sap over het referendum:

"Ik vind het geweldig dat mijn koers van resultaatgerichte groene en linkse politiek zo breed wordt ondersteund. Ik ben blij dat ik de kans krijg die koers de komende jaren door te zetten. Het is nu tijd om met iedereen in de partij campagne te voeren en eensgezind te laten zien waarom de kiezer op GroenLinks moet stemmen!"

Uitdager Tofik Dibi feliciteert Sap met haar overwinning en wil, ondanks zijn verlies in de strijd om het lijsttrekkerschap van zijn partij, toch graag weer terugkomen in de Tweede Kamer. 'Zeker weten', zei hij vandaag. 'Het is aan de commissie om te bepalen of dat op 2 is.'

Het voorstel van de Kandidatencommissie van GroenLinks wordt op 22 juni bekend gemaakt. Op 30 juni stellen de leden op het verkiezingscongres in Utrecht de definitieve lijst vast.

Bekijk een filmpje van de uitslag van de lijsttrekkersverkiezing op de site van GL Goes:http://goes.groenlinks.nl/2012-06-06/Jolandse+Sap+gekozen+tot+lijsttrekker