Mooie actiedag GroenLinks in openbaar vervoer

Op Valentijnsdag, maandag 14 februari, deelde GroenLinks Valentijnskaarten uit aan OV-reizigers. Met de actie stak GroenLinks de trouwe OV-reiziger een hart onder de riem en vroeg tegelijkertijd aandacht voor de positie van het openbaar vervoer. De actie vond plaats op bus-/treinstations in Goes, Middelburg en Terneuzen en op de boot Vlissingen-Breskens.

Als het aan dit kabinet ligt wordt er flink bezuinigd op het openbaar vervoer. Een greep uit de maatregelen:

Er wordt flink gesneden in het budget dat decentrale overheden ontvangen voor het stads-/streekvervoer. Dat zal leiden tot verschraling van de dienstregeling en/ of duurdere kaartjes. Ook bezuinigt het kabinet honderden miljoenen op het spoor om het geld te stoppen in wegen. Er komt geen kilometerheffing, wat volgens ons een mooi middel zou zijn om de Westerscheldetunnel tolvrij te maken.

GroenLinks wil juist investeren in extra spoorcapaciteit, goede busverbindingen en modern en comfortabel openbaar vervoer zoals lightrail en trams. Een dichtbevolkt land vraagt om goed openbaar vervoer. Hoe meer mensen op dezelfde route, hoe efficiƫnter het openbaar vervoer kan zijn. Extra asfalt leidt uiteindelijk vooral tot extra verkeer en levert op termijn alleen maar extra files op. Files laten zich alleen met een kilometerheffing bestrijden.

GroenLinks wil het openbaar vervoer verbeteren en zo alternatieven voor het autoverkeer stimuleren. Reizigers in het openbaar vervoer dragen bij aan bereikbaarheid en een beter milieu. Daarom staken we op Valentijnsdag de reiziger een hart onder de riem.

In Zeeland werd deze actie uitgevoerd in Goes, Middelburg, Vlissingen en Terneuzen. Op heel veel plaatsen in het land werden reizigers door GroenLinks in het zonnetje gezet.

In het nieuws:

http://www.pzc.nl/regio/zeeland/8153218/Actie-voor-goed-openbaar-vervoer...