Binnenkort start namelijk de derde ronde van het verspreiden van folders. Met meer dan 1 miljoen exemplaren moet deze op zoveel mogelijk adressen in Nederland worden verspreid. Ook in Zeeland gaat dat gebeuren. Ook moeten verkiezingsposters worden afgeleverd bij
particulieren en moeten ze geplakt worden op de borden op straat. Voor al deze activiteiten zijn nu al veel vrijwilligers actief, maar we kunnen altijd extra hulp gebruiken. Wil je helpen? Stuur mij dan een mail: adrie@a3b.nu.
Ik heb van diverse mensen de vraag gekregen of folderen nog wel van deze tijd is? Ook hoorde ik de opmerking dat na de vorige Tweede Kamerverkiezingen toch was besloten om niet meer de nadruk te leggen op het verspreiden van folders? Tegen al die mensen wil ik zeggen: onder normale omstandigheden zou je best weleens gelijk kunnen hebben. Maar de omstandigheden zijn niet normaal, waardoor bijvoorbeeld huis-aan-huis met mensen in gesprek dit keer niet mogelijk is. Dan is het verspreiden van folders misschien niet zo effectief, maar het is wel een manier om ervoor te zorgen dat kiezers iets tastbaars in handen krijgen over GroenLinks.
Daar komt bij dat GroenLinks dit jaar ook vol inzet op de social media om haar boodschap teverspreiden. En met voor het eerst ook een reclamespot op tv. De komende weken gaan jullie daar meer van zien. En er komen tv-debatten. Op 28 februari het debat van RTL, waaraan Jesse Klaver deelneemt. Ook is Jesse de komende tijd in diverse takshows te zien.
Dus de ‘hete fase’ van de campagne staat nog maar aan het begin.
Tot slot nog dit: dat folderen in coronatijd tot nieuw uitdagingen leidde, wisten we al. Maar de gladheid deze week speelde in ieder geval Petra de Ruiter, raadslid in Middelburg en zeer actief bij het verspreiden van folders, ook nog eens parten. Tijdens haar bezorgronde gleedze uit en brak ze haar been. Wij wensen haar veel beterschap en we zullen haar uiteraard missen in de laatste weken van de verkiezingscampagne.

Adrie Boxmeer
Campagneleider Zeeland