GRoenLinks, stemvoorverandering, Liesbeth van Tongeren, kust-meetup, Zeeland, Brouwersdam
Liesbeth van Tongeren GroenLinks heeft hart voor de kust

PERSBERICHT 11 maart Kust-meetup en surfclinic met Liesbeth van Tongeren

11 Maart: Kust-meetup en surfclinic met Kamerlid Liesbeth van Tongeren

Op zaterdag 11 maart verzamelen liefhebbers van de Zeeuwse kust zich op de Brouwersdam. GroenLinks Zeeland organiseert een ‘kust-meetup’: een ontmoeting over het belang van de Zeeuwse kust. Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren spreekt graag met watersporters, de politiek, natuurliefhebbers, ontwikkelaars, burgers, de recreatiesector enz. Iedereen heeft wel een mening over de kust. GroenLinks roept op: laat zien dat je hart hebt voor de kust en kom naar de Brouwersdam.

De meetup wordt afgesloten met een openbare surfclinic. Liesbeth van Tongeren gaat ook mee op de golven en stapt op het windsurfboard. Hoe sportief is dat! En wie durft, surft lekker mee.

ZORGEN OM DE KUST

Veel Zeeuwen, en ook toeristen van buiten de provincie, maken zich zorgen over de bouwplannen langs de kust. Een golf aan plannen is in voorbereiding. Worden al die plannen uitgevoerd, dan verdwijnt het ongerepte karakter van de prachtige Zeeuwse kust en het achterland. Rust, weidsheid, donker en stilte zullen in rap tempo afnemen.

Provincie Zeeland ging voortvarend aan de slag met een Kustvisie en landelijk wordt een Kustpact gesloten. Daarmee zijn we er nog niet; een visie of een pact is mooi, maar het is nog geen beleid. Kamerlid Liesbeth van Tongeren wil dat gemeenten en provincie tot die tijd een pas op de plaats maken.

Kijk naar plan Brouwerseiland: dat is vele maten te groot voor Zeeland, zo vinden al meer dan 16.000 burgers. Privé-stranden voor mensen die er maar een paar weken per jaar zijn? Is dat wat we willen? GroenLinks denkt van niet; laat de kust met rust. Ons pleidooi is daarom om eerst bestaande recreatievoorzieningen te verbeteren voordat er weer nieuwe gebouwd worden.

U bent van harte welkom om naar de Kust-meetup op de Brouwersdam te komen. Om 11:00 uur heten we iedereen welkom en rond 12:30 uur is de actie ten einde.

  • Wat? Kust-meetup met Liesbeth van Tongeren
  • Waar? Brouwersdam, locatie Middelplaathaven, Scharendijke
  • Wanneer? Zaterdag 11 maart; aanvang 11:00 uur, einde 12:30 uur

GROENLINKS ZEELAND