Rondetafelgesprek circulaire economie met Marijke Vos

Onze economie is aan het veranderen. Dat merken veel mensen die niet aan het werk komen. Omdat dat werk elders plaatsvindt. Bedrijven zien de grondstoffen en energie steeds duurder worden. Het wordt hoog tijd dat we gaan werken aan oplossingen voor die problemen. Lees door > en kom naar de bijeenkomst op 6 maart:

Circulaire economie biedt een reëel economisch perspectief waarbij door de focus op ‘sluiten van kringlopen’ duurzaamheidsdoelen, zoals klimaatverandering en de omgang met grondstoffen, worden gerealiseerd. Grondstoffen worden circulair gebruikt waar door het toepassen van verbeterde productietechnieken een positieve invloed op klimaatverandering ontstaat.

Daarom organiseert GroenLinks Zeeland op 6 maart a.s. een rondetafelgesprek over CIRCULAIRE ECONOMIE. Aanvang 17:30 uur, inloop met broodje vanaf 17:00 uur

De centrale vraagstelling daar is:
HOE KOMT ZEELAND IN DE KOPGROEP VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE????

Over deze vraag gaan in gesprek:
-    Dhr. T. Bastein: auteur TNO-rapport over dit onderwerp
-    Dhr. A. de Bode : directeur HEROS, recyclage bodemassen
-    Dhr. W. Schipper: adviseur fosfaatrecycling
-    Dhr. W. Sederel: directeur Bio Based Delta
-    Mevr. M. Vos: Eerste Kamerlid GroenLinks

Dhr. Ben de Reu, gedeputeerde Economie en Milieu in Zeeland zal een openingswoord spreken. De heer Leen van Leersum leidt het gesprek.

In de tweede ronde van het gesprek kunt u, als deelnemer, een bijdrage leveren.
U bent van harte uitgenodigd!

Aanmelden is nodig i.v.m. de broodjes: campagnezeeland@groenlinks.nl of 06-52065822

Informatie: Marten Wiersma, 0113-230902/06-53655491/ info@martenwiersma.nl

Locatie: Conferentiezaal De Kapel, ingang DOK41, Edisonweg 41B, 4382 NB Vlissingen

In 2013 publiceerde TNO een rapport ‘Kansen voor de Circulaire Economie in Nederland’. Die kansen zijn groot. In de kern betekent het dat we geen afval meer maken, maar alle grondstoffen weer terug in de economie brengen.  Dan sparen we niet alleen grondstoffen, we lossen ook een milieuprobleem op, en we zorgen voor werk! De Rabobank noemde de ontwikkeling die leidt naar een Circulaire Economie in een brochure ’Een onvermijdelijke verandering’.

Samen op weg naar een circulaire economie...’ is de titel van een brochure die GroenLinks Zeeland heeft gemaakt. Daarin is o.a. een voorstel verwerkt om er als provincie(s) werk van te maken.