Zierikzee, 20 februari 2022

Ruimte in de binnenstad van Zierikzee

De binnenstad in Zierikzee kwam de laatste jaren steeds voller te staan met auto’s. Aan de ene kant nam het aantal auto’s per huishouden toe, maar ook werden de auto’s zelf steeds groter. Dit bracht niet alleen de veiligheid en bereikbaarheid voor de hulpdiensten (brandweer en ambulance) in gevaar. Ook was er steeds minder groen en plek op straat om te spelen, of andere leuke dingen te doen.

Samen aan de slag

Graag gaat GroenLinks Schouwen-Duiveland met de inwoners aan de slag om samen plannen te maken voor de ruimte die er is ontstaan. Een groenere stad, met bankjes, speelgelegenheden en voor ieder wat wils. Zo kunnen we werken aan een stad waar het aangenamer wonen is, waar ook onze gasten volop van kunnen genieten.

Hoe kunnen inwoners meedoen?

Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur, willen we de bewoners mee laten beslissen over hoe de straat en buurt eruit komen te zien. Met het invullen van de vragenlijst, via de QR-code, kunnen ideeën worden gegeven. Of via de link https://schouwen-duiveland.groenlinks.nl/nieuws/jouw-wensen-voor-de-inrichting-van-binnenstad-zierikzee 

Andere steden zoals Rotterdam zijn ons voor. Daar is het project bekend onder de naam Opzoomeren (www.opzoomermee.nl). 

We roepen daarom de inwoners op om vooral mee te denken.

Alles voor een nog mooier Zierikzee!

 

De volgende foto’s zijn van Ruud van de Laar en kunnen vrij worden gebruikt.