Zin in GroenLinks Zeeland?

Goede politici en bestuurders zijn onmisbaar om politieke ideeën en idealen in de praktijk te brengen. GroenLinks is daarom altijd op zoek naar getalenteerde en ambitieuze mensen. Dat is helemaal het geval nu de gemeenteraadsverkiezingen er aankomen (2018). Wil je misschien verder in de politiek? Overweeg je bijvoorbeeld om te solliciteren voor de kandidatenlijst in jouw gemeente? Of wil je je inzetten voor de partij, maar weet je nog niet precies waar en hoe? Dan is de workshop 'Zin in GroenLinks in Zeeland' iets voor jou!

 

Tijdens de workshop leer je de lokale politiek en jouw partij beter kennen. Je krijgt meer zicht op wat je kwaliteiten zijn en op welke manier je deze zou kunnen inzetten binnen de partij. 'Zin in GroenLinks in Zeeland' bestaat uit twee of drie bijeenkomsten van een (zater)dag, verspreid over de maanden april, mei en juni. Tussendoor kun je je op verschillende manieren verdiepen. Het programma wordt verzorgd door o.a. lokale GroenLinks-politici en -bestuurders.

Het programma zal er (globaal) als volgt uitzien:

Op een avond in april gaan we eerst kennismaken met elkaar en de partij, het ontdekken van je leerbehoeften, de beginselen van de partij en haar organisatie. De eerste cursusdag gaat over de lokale politiek: Wat doet GroenLinks lokaal en hoe ziet een politieke cyclus eruit? De tweede cursusdag staat in het teken van politieke vaardigheden. Nog meer dan op de andere dagen ga je hier echt zelf aan de slag! De derde en laatste bijeenkomst is een terug- en vooruitblik: wat zijn de mogelijk-heden om aan de slag te gaan en wat moet je daarvoor doen? Afhankelijk van het aantal aanmeldingen bepalen we of we het programma over twee of drie dagen verspreiden.

Via opdrachten leer je jezelf en de partij nog beter kennen. Je krijgt een ‘stijlentest’, je oefent een interview met een politicus, e.d. Je reflecteert vervolgens met de andere deelnemers op je bevindingen. Zo leer je van alkaars ervaringen.

De bijeenkomsten vinden plaats op een centrale plek in de provincie. Als daar behoefte aan is, zorgen we voor een meerijdregeling. De eigen bijdrage voor deze workshops bedraagt € 10 per dag, inclusief lunch en koffie/thee. Deelnemers hoeven nog niet actief en niet per se lid te zijn. Nadere info volgt via de media, zo snel mogelijk na 15 maart.
 

Ben je geïnteresseerd?

Laat je mailadres achter bij Trees van der Borgt - tvdborgt@zeelandnet.nl - dan houden we je op de hoogte!