Ik ben Ay Ling Van der Spek-Thung (zij/haar). Zevenentwintig jaar geleden ben ik geboren in het mooie Zeeuws-Vlaamse dorp Hoek, waar ik nog steeds woon samen met mijn man.

Al van jongs af aan ben ik betrokken met de natuur om me heen. Van de dieren tot aan de planten en bomen in het prachtige Zeeuwse landschap.

Als Zeeuw ben ik me zeer bewust van de kwetsbaarheid van ons land en onze samenwerking met het water. 

Dit was de voornaamste reden dat ik op de universiteit zeer actief betrokken raakte bij de Green Office in Middelburg. Na het behalen van mijn BA Liberal Arts and Sciences diploma aan de University College Roosevelt, heb ik me gestort op de twee masteropleidingen ‘Duurzame Ontwikkelingen’ en ‘Duurzaam Burgerschap’ aan de Universiteit Utrecht. Tevens werk ik aan verschillende duurzame projecten binnen deze universiteit. 

Klimaatverandering, duurzaamheid, natuur, een gezonde leefomgeving, energietransitie, inclusiviteit, openbaar vervoer, onderwijs en woningtekort zijn ook in onze provincie belangrijke thema’s waar ik me graag voor inzet.

In ons mooie Zeeland wil ik de stappen zetten om de verandering teweeg te brengen die we allemaal zo hard nodig hebben. Voor onszelf - maar zeker ook - voor de toekomstige generaties.