Want zoals ook Fooddelta Zeeland het aangeeft op zijn site: "De afnemende biodiversiteit door menselijk handelen is één van ’s werelds grootste bedreigingen. "Voor Zeeland, waar natuur, voedselproductie en recreatie hand-in-hand samengaan en van economische waarde zijn, is dit een zeer belangrijk onderwerp.”
En aangezien veel gewassen afhankelijk zijn van insecten voor bestuiving, kan een afname van deze planten de voedselproductie beïnvloeden. Wat sterke gevolgen kan hebben voor de landbouwsector in Zeeland, die een belangrijk deel van de lokale economie (15% van de zeeuwse werkgelegenheid is te vinden in onze foodsector) vormt.
Het is dan ook belangrijk dat er maatregelen worden genomen om de afname van deze plantensoorten tegen te gaan en de natuurlijke rijkdom van Zeeland te beschermen.
Zoals bekend kan dit onder meer behaald worden door het verminderen van stikstofvervuiling, het herstellen van kleinschalige diversiteit in het landschap en het bevorderen van duurzame landbouwpraktijken.
We stelden vragen aan GS en die kunt u hieronder lezen.