We staan voor de enorme opgave om onze planeet leefbaar te houden en de ongelijkheid te bestrijden. Het antwoord op deze grote uitdagingen is daarom rood én groen, sociaal én duurzaam. Terwijl de politiek versplintert en polariseert bundelen wij onze krachten om zo een progressief geluid te laten doorklinken in de Zeeuwse politiek.

Samen de welvaart verbreden - Samen de Zeeuwse ruimte benutten en beschermen - Samen energie besparen en opwekken -  Samen de economie inzetten voor brede welvaart - Samen Zeeland besturen. Dat is waar wij mee aan de slag willen.

 

Kernpunten

Wil je snel weten hoe GroenLinks en PvdA de provincie Zeeland de komende jaren willen verbeteren? Hieronder vind je een aantal kernpunten van ons programma. Klik verder om meer te weten te komen.

1. Beter wonen mogelijk maken

Iedereen verdient het om te kunnen wonen op een fijne plek waar je je thuis voelt. Maar zo’n fijn thuis in de stad of dorp waar je wilt wonen, is voor veel mensen onbereikbaar geworden. Er is behoefte aan woningen. Hier lees je onze plannen.

2. Gezond leven bevorderen

We komen er vaak pas achter hoe belangrijk gezondheid is, wanneer het wat minder gaat en we een beroep op de zorg moeten doen. Maar nu de voorzieningen onder druk staan door schaalvergroting is goede, toegankelijke zorg niet meer vanzelfsprekend. Wij pleiten voor zorg op maat, die zo dichtbij als mogelijk verleend wordt en de kwetsbaarste groepen zo goed mogelijk ondersteunt. Hier lees je onze plannen.

3. Goed onderwijs bieden

Goed onderwijs op alle niveaus is een belangrijke basis voor de brede welvaart. Alle vormen van onderwijs dienen van hoge kwaliteit én goed bereikbaar te zijn. Vooral in de plattelandsgemeenten dient hiervoor goed te worden samengewerkt en kansenongelijkheid te worden bestreden. Hier lees je onze plannen.

4. Samen de economie inzetten voor brede welvaart

Te lang hebben we ook in Zeeland economische groei als een doel op zich gezien. Daarbij hebben we de kwaliteit van die economie en de negatieve effecten op mens en milieu onvoldoende in beeld gehad. Het is tijd voor een groene economie die goed is voor mens én natuur. Hier lees je onze plannen.

Samenwerking GroenLinks PvdA Zeeland
campagne middelburg

Kom in actie!

Bij onze campagne komt van alles kijken. Maar één ding is essentieel: huis-aan-huizen. Langs de deuren gaan, horen wat er speelt en vertellen wat GroenLinks voor mensen kan betekenen. We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Lijkt het je leuk? Meld je aan als vrijwilliger!